stress comfortzone vertrouwd loslaten

The Comfort Zone

stress comfortzone  vertrouwd loslaten
Laat ik mijn stukje deze keer eens beginnen met een gedicht. Ik had het graag zelf geschreven, maar vond het op internet. Auteur onbekend helaas.

The Comfort Zone
I used to have a comfort zone where I knew I wouldn’t fail.
The same four walls and busywork were really more like jail.
I longed so much to do the things I’d never done before,
But stayed inside my comfort zone and paced the same old floor.
I said it didn’t matter that I wasn’t doing much.
I said I didn’t care for things like commission checks and such.
I claimed to be so busy with the things inside the zone,
But deep inside I longed for something special of my own.
I couldn’t let my life go by just watching others win.
I held my breath; I stepped outside and let the change begin.
I took a step and with new strength I’d never felt before,
I kissed my comfort zone goodbye and closed and locked the door.
If you’re in a comfort zone, afraid to venture out,
Remember that all winners were at one time filled with doubt.
A step or two and words of praise can make your dreams come true.
Reach for your future with a smile; success is there for you!

Stap durven zetten
Ik denk dat begeleiding in mijn vak bestaat uit het mensen nog meer laten verlangen naar dat wat ze eigenlijk diep in hun hart willen. Zoveel dat ze de stap durven zetten en uit hun comfort zone durven komen. Eindelijk echt op weg. De opluchting is van de gezichten af te lezen!

Talentmanagement
Je ziet dat ook steeds meer terugkomen in de nieuwste managementboeken. Managers worden aangespoord meer en meer te sturen op de kwaliteiten en talenten van hun medewerkers. Wat zijn de aangeboren talenten van iemand? Als dat duidelijk is en iemand kan dat ten volle gaan inzetten, privé en in het werk, dan zie je dat alles in een stroomversnelling komt. Ieder individu is dan een optimaal geolied radertje in het geheel.

Beter presteren
Stel je eens voor: je hebt een baan waarin je je talent volop kan inzetten, er wordt gekeken naar wie jij in wezen bent. Er wordt aandacht besteed aan de sfeer in je team, waardoor je een hechte verbinding ervaart met je collega’s. Je voelt je gedragen door je team zogezegd. Deze situatie betekent automatisch dat je productiever bent. Als je jezelf bent en kent, ben je immers op je best!

Teamspirit
Kun je je voorstellen wat er gebeurt als dit voor iedere medewerker geldt?! Als ieder lid van het team zich gehoord en gezien voelt in zijn of haar unieke kwaliteiten en die ook de kans krijgen ontwikkeld te worden waar dat kan? Dan ontstaat er een geweldig gevoel in zo’n team! Een gevoel van ‘samen de schouders eronder’ en elkaar optimaal ondersteunen.

Som van alle individuen
En dan kom je vanzelf uit op een grotere productiviteit, minder verzuim en goede financiële resultaten. Hier kun je allerlei prachtig ontwikkelde modellen op los laten, maar zo logisch is het. Het resultaat van een bedrijf is de som van alle individuen. Hierbij is niet één individu belangrijker of van meer toegevoegde waarde dan een ander.

Managers en medewerkers: Kom uit je comfort zone en zórg ervoor dat je organisatie geweldig leuk is om in te werken!

Vind je het lastig om voor jezelf of je team ‘eruit te halen wat erin zit’ of vind je het moeilijk om je te verdiepen in de ‘karakters’ in je team (of heb je daar stiekem helemaal geen zin in!) en vind je het prettig hier eens over te brainstormen, stuur me dan even een mail dan maken we een afspraak.