Referenties

Wat vinden mijn klanten?

Omdat het zoveel méér zegt, dan een uitleg van mij,
kun je op deze pagina de reacties lezen van mensen die je al zijn voorgegaan.
Merk je dat mijn manier van coachen ook bij jou zou kunnen passen,
mail me dan even.

Individuele coaching

‘Was alleen nog maar aan het zorgen’

Een gesprek met Esther ervaar ik als een groot kado voor mezelf!
Ik heb een gezin met jonge kinderen, ben een zelfstandig onderneemster en volg daarnaast een opleiding.
Ik was alleen nog maar aan het zorgen zowel thuis als op mijn werk en binnen mijn vriendenkring. Het gevoel in dienst te staan van een ander overheerste altijd. Hierdoor was ik mijn authentieke IK kwijt.

Wat ik erg fijn vind is dat Esther mij heel goed aanvoelt en kijkt wat bij mij past. Voor mij was dat een praktische aanpak met praktische oefeningen waar ik direct profijt van ondervond in mijn dagelijkse leven, waarin tevens ruimte was voor enige spiritualiteit.

Esther heeft me geleerd weer mijn eigen gevoel te volgen, effectiever te communiceren, oude patronen te doorbreken en de vrijbuiter weer een beetje terug te laten keren. Hierdoor kan ik mijn leven meer en meer vorm geven zoals ik dat wil!

Annemieke

‘Echt een openbaring’

Ik ben bij Esther gekomen omdat ik tegen een aantal problemen aan liep in mijn werk maar ook in het dagelijkse leven. Samen hebben we geprobeerd duidelijk te krijgen wat de problemen zijn en hoe ze zijn ontstaan. Door praktische oefeningen laat Esther mij zelf inzien wat de problemen zijn en hoe ik eraan kan werken om dit te veranderen. Wat ik al in de eerste 2 gesprekken ontdekte bij mijzelf was echt een openbaring. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel al zulke concrete zelfinzichten zou krijgen en resultaten zou boeken.

Esther heeft een hele persoonlijke aanpak, waarbij je helemaal jezelf kan en mag zijn in een vertrouwde omgeving. Ik voel me bij haar dan ook volledig op mijn gemak en dit is heel belangrijk om stappen te kunnen en durven zetten.

Maaike

‘Kon me niet meer ontspannen’

Ik ben in eerste instantie bij Esther terecht gekomen omdat ik me in mijn drukke leven niet meer kon ontspannen. Simpelweg door ontspannen in Breda te googelen kwam ik op haar site terecht. Ik kon snel langs komen en middels de 1 minuut meditatie heb ik direct een oplossing mee gekregen. Dit heeft me in eerste instantie door de drukte heen geholpen. Het voelde goed om het hier niet bij te laten en we zijn  samen op zoek gegaan naar de basis van mijn onrust en onzekerheid. Ik krijg steeds meer vat op mijn leven. Ik word steeds minder geleefd, leef het leven steeds bewuster en heb het ook beter in eigen hand. Door de warmte van Esther en haar menselijke en eigen aanpak voelen de sessies als echt even alleen met mezelf bezig zijn en het sterkt me steeds meer in wie ik ben en het leven te leven zoals ik dat wil in plaats van dat ik het leven leef dat van mij verwacht wordt.

J. van P.

‘Dacht dat zo’n traject misschien wel maanden zou gaan duren… ‘

Toen ik in dit traject stapte dacht ik dat het misschien wel maanden zou duren. Echter na drie gesprekken met Esther, was het voor mij al genoeg. Het klinkt misschien wat zweverig, maar ik voel mij als een bloem die uit is gekomen. Zo voelt het en dat is een heerlijk gevoel!

Simone

‘Eye-opener. Ik voel me lichter, vrijer, meer mezelf.’

Authentiek, enthousiast, humoristisch, intuïtief  en vertrouwen zijn voor mij de woorden die ik typerend vind voor Esther. Coaching van Esther is voor mij alsof ik met mijn lievelingstante thee zit te drinken op de bank. Het voelt gewoon goed, en dat is voor mij de basis van goede coaching. Een luisterend oor, een gevoel van thuis komen, een veilige sfeer, zonder oordeel. Het gevoel dat je gehoord wordt, dat je er mag zijn.
Esther is naast gewoon een prachtig mens ook erg professioneel en doortastend. Ze weet snel tot de kern te komen. Elke sessie is voor mij steeds weer een eye-opener, een stuk bewustwording. Elke sessie is weer anders, afhankelijk van wat op dat moment nodig is. Esther maakt voor mij dingen weer helder en overzichtelijk, minder zwaar. Ik krijg bruikbare en praktische adviezen.
Wat voor mij persoonlijk de grootste veranderingen zijn sinds ik naar Esther ga, zijn niet makkelijk in woorden te omschrijven. Ik voel me lichter, vrijer, meer mezelf. Esther doet dat niet voor je, maar zorgt ervoor dat het je (weer) lukt om dat zélf te doen!

Riesje

‘Het heeft mij enorm geholpen.’

Enkele jaren geleden heb ik contact met Esther opgenomen omdat ik ondersteuning zocht bij het proces waar ik in zat. In de reeks sessies, waarbij we soms ook diverse oefeningen deden, heeft zij mij gecoacht en het fijne vond ik dat zij vanuit een breed spectrum aan werkwijzen iedere keer op de situatie inzoomde, in de vorm die daar het beste bij paste. Deze flexibiliteit maakte het mogelijk dat ik zelf iedere keer heel dicht bij mijzelf kon komen en mij veilig voelde. Soms was het al goed als ik een bepaalde situatie kon accepteren, andere keren waren er stappen die ik kon zetten om weer een stukje verder te gaan. Het heeft mij enorm geholpen en ik ben heel dankbaar voor de sessies die wij hebben gehad. De frequentie van de gesprekken is nu lager, het is een soort ‘periodiek onderhoud’ voor mezelf en dat is een heel waardevolle aanvulling.

Anoniem

‘Ik leer een hoop van je’

Wat ben ik blij dat ik jou gevonden heb! Ik vind je een bijzondere vrouw, gewoon door je aanwezigheid, je empathisch vermogen, je luisterend oor. Je hebt zoveel in je mars en geeft in deze drukke wereld zo’n andere kijk op het leven. Ik leer een hoop van je en geef deze adviezen ook weer aan anderen door.

Anne-Marie Vermeulen

‘Snel tot de kern en praktische tips.’

Esther heeft de vaardigheid om op rustige wijze het vertrouwen te winnen van haar gesprekspartner en op basis van haar vraagstelling snel tot de kern te komen en (praktische) tips te geven. Daarnaast werkt haar enthousiasme aanstekelijk. Betrouwbaarheid, creativiteit en ‘carpe diem’ zijn termen die op haar van toepassing zijn.

Jeannette Verweij

Reacties op workshops, trainingen, ontspannings- en mindfulnesslessen

‘Zeer positief! Hele goede reacties.’

Ik vond het een zeer geslaagde workshop! De reacties die ik van de deelnemers kreeg zijn zeer positief. Ook van degene die vooraf nogal sceptisch waren kreeg ik hele goede reacties. Hartelijk dank voor je bijdrage aan onze personeelsdag!

Annelies van den Wijngaard, Hoofd afdeling P&O, Strukton Civiel

‘De nodige rust en ontspanning in mijn leven!’

Ik heb Esther leren kennen als een echt gevoelsmens die met volle overgave haar werk doet. Ze is als geen ander in staat zich in te leven in haar cliënten, maar verliest daarbij haar professionaliteit niet uit het oog. Een topmens die voor de nodige rust en ontspanning in mijn leven zorgt!

Laura van Gijzen

‘Heel inspirerend!’

Esther bezit het vermogen om deelnemers op een luchtige en eigen manier te interesseren voor mindfulness. Het was heel inspirerend!

Koos van de Coevering

‘Bijzondere middag.’

Het was fijn naar je te luisteren en kijken en met je kennis te maken. Ik ervaar bij jou een hele prettige, rustige, kalmerende, opgewekte, positieve uitstraling. De verschillende werkvormen die je gebruikte maakten de presentatie afwisselend en plezierig. Dank je voor de bijzondere middag.

Margret

‘Veilige sfeer.’

Esther heeft de gave een sfeer te creëren waar iedereen zich gezien en veilig voelt. En weet door haar verworven heldere inzichten, kennis en intuïtie op het juiste moment de juiste oefeningen aan te geven of opmerkingen te maken.

Sjako Krijnen

‘Veel kennis en deskundigheid’

Esther is een warme, integere, deskundige professional met een duidelijke visie en missie die perfect aansluiten op wat er zó nodig is in het leven. Ze heeft veel kennis en deskundigheid op het gebied van stresshantering en ontspanningsbevordering.

Greetje Welten, kinder- en jongerencoach

‘Doet me goed! Erg leuk en ontspannend!’

|Ik wil je laten weten dat ik de webinar gisteravond heeeel fijn vond! Ik heb niet eerder een webinar gevolgd, maar vond dat je t super deed. Bedankt voor de fijne les! Kun je de tekst die je voorlas misschien mailen? Leven in het nu, kleine stapjes, balans, terugschakelen, way of life… Mooi hoe je erover vertelde. Doet me goed! Ik vond het erg leuk en ontspannend!

Lizette

Reacties op mijn audio’s met o.a. ontspanningsoefeningen

‘Het raakte me wat je zegt’.

Al zoekende op internet naar een mindfulness training, kwam ik vorige week via youtube op jouw website terecht. Ik wil je alvast bedanken voor alles wat je online hebt gezet. Toen ik je oefeningen en de proefversie van het webinar luisterde, schrok ik een beetje hoe het me raakte wat je zegt en hoe herkenbaar de dingen zijn die je bespreekt. Ik ben nu al een paar jaar bezig bij een psycholoog of therapie en het voelt alsof het me maar niet helpt. De oefeningen geven me nu in ieder geval wat meer rust en zelfvertrouwen en het maakt dat ik emoties voel die anders vaak weg zitten gestopt.
Het is fijn dat je dit zo beschikbaar maakt. Je hebt een prettige en rustgevende stem om naar te luisteren. Ik ben ook van plan om me aan te melden voor je webinar, ben heel benieuwd naar meer! Helaas woon ik te ver weg, anders had ik zeker een afspraak bij je gemaakt!
Dank je wel dus voor je inspiratie en op deze manier wat hulp op afstand!

Shoshana

‘Wat een zegen.’

Ik moet heel erg mijn grenzen bewaken en niet te veel van mezelf vragen. En dat vind ik heel moeilijk. Altijd gewend geweest om heel veel te doen op een dag en klaar te staan voor anderen. Rust en stilte moet ik nu af en toe opzoeken en ontspanningsoefeningen doen. Door op internet te zoeken naar ontspanningsoefeningen kwam ik bij jou terecht.

Wat een zegen!!! Jammer dat je zo ver weg woont anders was ik al lang een keer bij je op consult geweest.

Irene

‘Heb heel wat gehad aan de tips!’

Ik heb vol interesse geluisterd naar het uur mindfulness, en heb er erg van genoten.
Heel erg bedankt voor vanavond, heb heel wat gehad aan de tips!

Stacey

‘Heel waardevolle bijdrage’

Je luisterbestanden werken!!! Het is voor mij een heel waardevolle bijdrage aan mijn leven (dat momenteel op z’n kop staat). Ik heb zojuist je totale pakket met oefeningen gekocht.

Esther