Mindlessness - mindfulness

Mindlessness vs. mindfulness

Mindlessness - mindfulnessMindfulness schrijf je met één letter l. Net als beautiful. Mindfullness met dubbel l houdt in dat je gedachten helemaal vol zitten. Dat is juist wat je met mindfulness niet beoogt. In feite is mindfullness hetzelfde als mindlessness. Een paar voorbeelden van mindlessness.

Iets lekkers eten terwijl je eigenlijk niks proeft
Gewoon naar binnen schuiven zonder goed te kauwen is ook zo’n voorbeeld van mindlessness. Daarom ben ik geen voorstander van altijd bij de tv eten (of eten terwijl dat kastje aanstaat.;-)) Kom op je werk ook even los van je werkzaamheden als je eet. Dus letterlijk even opstaan van je bureau misschien. Dat voelt vast al een stuk anders.

Je afvragen of je wel voldoet in een samenwerking
Je bent dan meer bezig met het mogelijke oordeel van een ander. Zonde van je tijd. Creëer liever een open sfeer waarin je eerlijk kunt zijn naar elkaar. Zo hoef je niet bezig te zijn met ‘wat de ander van je vindt’, maar weet je dat je het in geval van storing al zou hebben gehoord.

Je afvragen of je wel genoeg presteert om de baan te krijgen
We zijn allemaal mensen met fouten en onzekerheden. Maar ook allemaal uniek en boordevol kwaliteiten. Het is zaak om die van jezelf te ontdekken en vervolgens het werk te doen dat bij je past en je van nature gemakkelijk afgaat. Moet je je teveel aanpassen op je werk dan drijf je teveel weg bij je eigen natuur. Vroeg of laat geeft dat problemen.

Lijkt het je prettig om te worden gecoacht hierin? Kijk dan eens hier.

 

Fotografie: FreeDigitalPhotos.net