mediteren zonder poespas eenvoudig beginners

Leren mediteren zonder poespas

mediteren zonder poespas eenvoudig beginners

Leren mediteren lijkt moeilijk. Je moet per se in de lotushouding gaan zitten. Je moet het minstens elke dag doen en vooral heel lang.  Wat een onzin! Mediteren kan zelfs lopend, van de ene vergadering naar de andere. Of lekker liggend in het park. Zonder poespas!

Waarom zou je leren mediteren?

Door te leren mediteren, behaal je veel voordelen. Als je leert hoe je weer stil kunt worden (zelfs terwijl je in gesprek bent) terwijl je wel doorgaat met wat je moet doen, dan behoud je je energie.  En dat kan echt. Een kwestie van oefenen. En leer op tijd je hoofd weer even leeg te maken. Dat scheelt zoveel! Je zult het verschil merken aan het eind van je dag. Hoe anders dat voelt!  Zelf heb ik niet zoveel met de zweverige aspecten die vaak aan meditatie worden verbonden. Alhoewel een glinsterend gewaad misschien best indrukwekkend zou staan ;-)   Meditatie is wat mij betreft juist heel erg down-to-earth. Je niet gek laten maken en je bewust zijn van wat er is op dat moment.

Geen plichtplegingen

Er wordt in mijn groepen regelmatig hard gelachen en dat is toch heerlijk? Als dat niet zou kunnen/mogen dan mis je een prachtige kans op ontspanning. Wat de basis is, is dat je helemaal jezelf bent. In al je eenvoud. Bij mijn particuliere groepen zie je dan ook na verloop van korte tijd mooie vriendschappen ontstaan in een groep die elkaar vantevoren niet kende. En respect. Waarom? Mensen zijn gedurende een uur helemaal stil geworden en bij zichzelf. Dat dat kan waar anderen bij zijn, is voor velen een openbaring en verademing. Je laat jezelf zien door er gewoon te zijn. Geen plichtplegingen. Dan laat je stress gewoon weggaan. Vanzelf! Je bent weer gereset als het ware.

Open mind

In het bedrijfsleven zie je dat mensen die mediteren meer openstaan voor anderen. Ze zijn ook vitaler. Probeer bijvoorbeeld eens om als je vandaag of morgen een vergadering hebt staan in je agenda, vantevoren even een moment te nemen om je doelstelling te omlijnen. Is het nodig dat je er bij bent? Met welk doel neem je deel aan deze meeting? Haal dat er ook uit. Voor je daadwerkelijk over de drempel stapt van de vergaderruimte wees je je bewust van het feit dat je met dit doel deze ruimte betreedt. Andere gedachten laat je gaan. Je gaat met een ‘open mind’ dit overleg in. Je zult merken dat dat steeds gemakkelijker gaat wanneer je er vaker mee oefent. En hoe prettig het is de dingen bewust te doen. Het gevoel ‘geleefd’ te worden verdwijnt met zulke technieken steeds meer naar de achtergrond.

Change your mind, change your life.

Tip! Ik heb een groot aantal audio’s ontwikkeld met daarin ook veel meditatietechnieken. Een deel daarvan kun je gratis en voor niks beluisteren en downloaden. Vraag hier de gratis ontspanningsCD aan en je kunt zometeen al aan de slag.