De Grote kleine lettertjes

Om misverstanden te voorkomen heb ik een aantal ‘spelregels’ hier verzameld die van toepassing zijn op mijn praktijk en mijn werkzaamheden. Spelregels die misschien in eerste instantie wat streng of overdreven overkomen, maar in de loop van de tijd noodzakelijk bleken. Mijn werk is voor mij geen lopende-band-werk en ik neem alle tijd voor je. Daarom is het belangrijk mijn agenda zo goed mogelijk in te delen. Ik hoop op je begrip hiervoor!

Lees de spelregels goed door en mocht je vragen hebben hierover, neem dan gerust even voorafgaand aan je afspraak contact met me op. Ik geef je graag meer uitleg.

Annuleren van afspraken:

  • Voor het annuleren van gemaakte afspraken geldt, dat dit kosteloos kan, als je me dit op tijd via App of mail laat weten.
   Doe je dit pas een (werk-)dag van tevoren, dan ontvang je een factuur voor de tijd die gereserveerd was voor je.
   Bijvoorbeeld: Op dinsdag kun je dus nog zonder kosten annuleren voor een afspraak op donderdag.
   En op donderdag kun je nog kosteloos annuleren voor een afspraak op de maandag.
  • Als je zelf regelt dat iemand anders in jouw plaats komt, is dat natuurlijk prima. Er worden dan geen extra kosten meer in rekening gebracht. Laat het me wel ajb even weten.
  • Er kunnen veel verschillende redenen zijn dat je een afspraak wilt/moet annuleren. Soms ligt die reden ook buiten jouw macht. Ik heb uiteindelijk moeten besluiten dat de bovenstaande spelregels gelden ongeacht de reden. Dat vind ik vervelend, want ik werk er veel liever voor, maar gebleken is dat het in de praktijk erg lastig is om daar niet één lijn in te trekken.
  • Afspraak vergeten? No-show betekent dat ik tijd voor je gereserveerd heb en ik die in rekening breng.
   Ben je wat later, dan zal ik mijn best doen om contact met je op te nemen, zodat je misschien toch nog in de gelegenheid bent om alsnog te komen.
   Ben je onderweg, maar red je de afgesproken tijd niet? Laat het me even weten, ik wacht gewoon op je.

Laat het me even weten via mail (esther@nunatuurlijk.nl) of stuur me een Appje via 06-15420456.
Een What’s App heeft mijn voorkeur, omdat ik dat meestal eerder kan lezen.
Telefonisch mag natuurlijk ook, maar soms krijg je me niet meteen aan de lijn, omdat mijn mobiel uit staat tijdens gesprekken. Spreek een boodschap in en vermeld duidelijk je naam en afspraakdatum alsjeblieft.

Betalen

Als je een afspraak hebt gemaakt voor een consult, hoef je geen contant geld mee te brengen.

Aan het begin van de maand worden er facturen verstuurd voor de consulten van de voorafgaande maand.
De factuur ontvang je via mail en in het bericht vind je ook een betaallink zodat je veilig via iDeal kunt betalen.
Betalingstermijn is 14 dagen na de factuurdatum. Na het verstrijken hiervan ontvang je automatisch een betalingsherinnering.

Niet betalen ;-)

Belafspraken tussen consulten door, zijn gratis tot een maximum van 15 minuten. Is een langer advies nodig, dan kunnen we een consult plannen of je kunt er voor kiezen voor de resterende tijd een rekening te ontvangen.

Wil je een eerste afspraak maken of heb je nog vragen, dan is het mogelijk om een kennismakingsgesprek te plannen. Dit is in principe altijd telefonisch en duurt maximaal 25 minuten ongeveer. Een telefonische kennismaking is altijd gratis.

Contactgegevens

Ik verzoek je vriendelijk om wijzigingen mbt mailadres of huisadres op tijd aan mij door te geven.
Dan zorg ik ervoor dat alle gegevens correct op je factuur staan. Ook je (mobiele) telefoonnummer, zodat ik je kan bereiken mocht dat nodig zijn.

Het is mogelijk om de factuur op naam van een bedrijf te stellen, als je een eigen bedrijf hebt of de consulten geheel of gedeeltelijk door je werkgever betaald zullen worden. Het btw-bedrag staat vermeld op de factuur.

Ethiek

Mijn beroepsgeheim vind ik erg belangrijk. Om goed te kunnen samenwerken moet je weten dat de informatie die je met me deelt, de ruimte niet verlaat.

Ook bij groepsworkshops e.d. is respect voor elkaar essentieel en daarom is het niet acceptabel als daar onzorgvuldig mee om wordt gegaan. Wanneer je deelneemt aan een groepsactiviteit die ik organiseer, verbind je je daaraan.

Ik ben geen arts, psycholoog, psychiater of medisch deskundige. Vermoed je een medische oorzaak van je klachten of is je hulpvraag van ernstige aard, vraag dan advies aan iemand die daarvoor de benodigde kennis heeft.