Blog: Just be. Gewoon zijn.

Gewoon ‘zijn’ is genoeg.

Just be 2
Ons hoofd zit vaak zo vol met van alles en nog wat dat het goed is om jezelf er regelmatig aan te herinneren dat je goed genoeg bent. Vaak hebben we het idee dat we van alles moeten en lopen we onszelf compleet voorbij. De gedachte ‘Goed genoeg zijn’ is een heel belangrijke om je (weer) eigen te maken.

Sommige dingen zijn inderdaad noodzakelijk, maar lang niet altijd. Dan blijkt bij nader onderzoek het inderdaad alleen maar een idee te zijn. Een overtuiging die zich genesteld heeft in ons.
Ik kwam laatst een korte oefening tegen van Deepak Chopra die je kan helpen om te ‘zijn’. Het is heel simpel, probeer maar eens of het werkt voor jou.
Wat ik zelf merk als ik deze oefening tussendoor wel eens doe, is dat ik vanzelf stil word. Ik laat even de boel de boel en ben even helemaal bij mezelf.
Het is zo belangrijk om het gejakker en gejaag van de dag op tijd te doorbreken. Alle spirituele en niet-spirituele stromingen en technieken om rust te ervaren zijn gebaseerd op het ‘in het moment leren te blijven’. In het Nu te zijn. Voor mij werkt deze oefening goed. Ik deel ‘m graag met je.

Wat je doet is het volgende:
Ga even rustig zitten en bij voorkeur met je ogen dicht.
dan zeg je de zin: ‘Ik ben (en dan je volledige naam, dus voor-en achternaam)’.
Na enkele ogenblikken zeg je: ‘Ik ben (en dan je voornaam)’.
Je pauzeert weer even en dan zeg je: ‘Ik ben’.
Weer pauze en dan het woord ‘ik’.
En je sluit af met stilte. In die stilte hoef je niks te doen, alleen maar ‘zijn’.

In mijn geval zou het dus zijn:

Ik ben Esther Coumans.
(pauze)
Ik ben Esther.
(pauze)
Ik ben.
(pauze)
Ik.
(pauze)
-Stilte-

Je spreekt de zinnen rustig en krachtig uit. Tussendoor pauzeer je enkele seconden.

Succes! Ben benieuwd wat jouw ervaring is!

1 reply
  1. Iris
    Iris says:

    Mijn ervaring is soms ook, bij het ‘zijn’als je iets echt voor je zelf doet, bij jezelf. Dus bv even nagels lakken oid. Dan kan je dat ook ineens over je heen ervaren dat gevoel.

Trackbacks & Pingbacks

Comments are closed.